Werk

Werk

#1Lily Oosterwijk werkt in de omgeving van Zutphen. Veelal is de woonomgeving haar inspiratiebron.

In Vessem werkte ze in een Victoriaanse tuin met geschoren heggen. In die tijd, tussen 1980 en 1990, maakte ze ook aquarellen naar aanleiding van de Indonesische achtergrond van haar grootouders.

Op de waddeneilanden werkte ze aan aquarellen van het duinlandschap.

In 1994 verhuisde Lily met haar man Werner van der Weg naar Kaapstad; de indrukken die ze daar opdeed vonden hun neerslag in het werk dat ze in Kaapstad en de landen rondom Zuid-Afrika maakte. De natuur, townships of rotskunst en hoe de mensen daarin hun bestaan inrichten waren daarbij een onuitputtelijke bron.

In de Gelderse Achterhoek is het onderwerp logischerwijs het oude bos. Het licht van de seizoenen, en de atmosfeer van die bossen zijn haar muze.

Behalve landschappen werkte ze in 1992/93 aan de “Hazen-serie”. Dit waren de narcosedromen die ontstonden tijdens de "reis" door een coma. Lily ontdekte dat deze beelden overeenkwamen met de trance die de schilders van de rotstekeningen in Zuidelijk Afrika tijdens hun werk opwekten, eeuwen geleden.

Lily Oosterwijk werkt in acryl, gouache, pen, aquarel, gemengde technieken, etsen. De technieken zijn steeds afhankelijk van de situatie en het onderwerp.